Sormipaisukarve


Sormipaisukarvetta n. muovikassillinen
Lankaa 400 g
Ei purettetta!

Karvetta liotettiin hiukan toista päivää ennen pataan laittoa. Pataan asetteleminen olikin operaatio sinänsä, kun nätisti aseteltiin ensin kerros karvetta, sitten kaksi vyyhtiä lankaa, kerros karvetta niin ettei lankoja näkynyt ja taas kaksi vyytiä lankaa. Kerros karvetta vielä päälimmäiseksi ja vettä niin, että vyyhdeillä oli reippaasti oli uimatilaa. Karvetta ei siis siilattu pois missään vaiheessa! Pataa lämmitettiin ihan rauhassa ja pidemmän kaavan mukaan, ensin noin tunti ilman että sitä hämmennettiin lainkaan, siitä eteenpäin pari tuntia vähän väliä hämmentäen niin, että väri oli taatusti tasainen. Lopuksi langat saivat rauhassa jäähtyä yön yli padassa, aamulla sitten vasta huuhdeltiin. Väri muuttui vielä hiukan kuivuessaan, jolloin se sai hieman vihertävämpää sävyä.




 Takaisin värjäyssivulle