Lapasia neulakinnastekniikalla


Kolmesormiset lapaset, lankana valkoinen virolainen tuntematon villalanka sekä kokenillivärjätty violetti tuntematon australialainen villalanka. Pisto suomeksi, UUOO/UUOOU. Täytyy tunnustaa että yhtään historiallista esimerkkiä en neulaamalla tehdyistä tiedä, nahkaisia tai kankaisista taaslöytyy rutkasti esimerkkejä, mm. Luttrell Psalterista....
Raidalliset neulakintaat Toiset tilaustyö-lapaset, tällä kertaa miehen koossa ja vanhalla tutulla pistolla, suomalaisen versio UUOO/UUOOU. Lanka Kauhavan Kangas-aitan kolmisäikeistä karstavillalankaa,väri koivunlehdistä rautapadassa värjättynä. Yksi 100 gramman kerä riitti lapaspariin.
Lapaset Novitan Luxus Stonella. Härskisti sovellettu mallia Krista Vajannon kasaamista Euran emännän neulakintaista... Pisto on tavallisesta vähän poiketen ns. Oslolaista, UO/UOO, koska lanka vaikutti vähän "Ainomaisen" hötöltä mutta osoittautui yllättävän kestäväksi kuitenkin. Tilaustyö, tässä kuvattu vähän ennen vanuttamista jossa lievä epäparisuus tasoittui ihan kivasti.
Omat ns. ykköslapaset. Neulos on suomeksi, UUOO/UUUOO. Alareunan koristeisiin on mallia haettu Tuukkalan ristiretkiaikaisista kinnaslöydöistä (eipä tullut ihan kopiota silti), tarkempaa infoa niistä Euran emännän neulakintaat -gradussa :)

Lapaset on väkerretty Jämsän huopatehtaan Paula-käsityölangasta. Suorastaan söötti vaaleanvihreä on saatu aikaan sananjalalla, tummemman vihreät alareunan koristeet nokkosella värjätyllä Novitan Woolilla.
Kolmannet -ja nyt ovat jo aika tavalla saman näköiset. Johtunee siitä, että tällä kertaa tein mitä viimeksi uhosin ja kirjasin ylös kaikki lisäykset ja kavennukset. Peukun paikka on hiukan pielessä joten tumppu kääntyy hiukan kädessä mutta näitä pidetty jo yksi koko talvi, ja vahingossa ovat joutuneet koiran natusteltaviksikin...

Lanka aikoja sitten lopetettu Novitan Fauna, täyttä villaa. Huovuttui ihanasti ja oli tosi kiva neuloa. Tätä lisää jos vain jostain saisi :)

Toiset valmiiksi saadut tumput. Näyttääpi jo paljon paremmalta, joskaan ei kovin hyvältä vieläkään. Tekijä teilattakoon, sillä alareuna on virkkaamalla viimeistelty. Seuraavien kohdalla kirjaan ylös joka kerroksen kohdalla että mitä tein, piru vie. Eli kuten näkyy, eri paria ovat taas, mutta sentään vähemmän kuin edelliset.

Lanka oli semmoista, että ei oikein osannut päättää onko kivaa vai kamalaa. Lopputulos kun on ihanan pehmoinen, mutta tupppaa lanka katkeilemaan jos liikaa vetää, eikä tarvitse vetää edes kovin. Lanka oli siis Novitan Aino... Neulos taas suomalaisen piston variaatio, UUOO/UUOOU.

Ihan ensimmäiset valmiiksi saadut tumput. Hiukanko ovat eri paria? Jostainhan on aloitettava...

Oppipahan näistäkin, ainakin että käyttää jatkossa pelkkää villalankaa -tämä oli 7-veljestä joka ei ottanut huopuakseen, ei sitten millään. Ja että yhden tumpun valmiiksi tekeminen ja vasta sitten toisen aloittaminen on huono ajatus. Neulos suomalaisen piston variaatiota, UUOO/UUOOU.